Få mere lys for pengene

I tider med voldsomme prisstigninger tæller hver en krone på budgettet, og hvorfor ikke spare et sted hvor man kun mærker en positiv forskel hvis overhovedet nogen.

Har du endnu ikke skiftet hjemmets pærer ud med LED pærer, så er der nu ekstra god grund til at gøre det, så kan du nemlig spare mange penge på den dyre el. 

Bliv klogere på hvordan du finder de helt rigtige produkter her, eller hop direkte til LEDproof , hvor du finder et stort udvalg i alt fra bordlamper til loftsbelysning. 

Så meget kan du spare

Hvor meget du kan spare, afhænger selvfølgelig af hvilken belysning du har i dag, om du allerede har skiftet nogle af dine gamle pærer i f.eks. bordlamper ud med LED belysning, og hvor mange lamper du har. 

Har du kun glødepærer på nuværende tidspunkt, kan der være helt op til 90% at spare, Har du halogen eller sparepærer, så er det ca. 60%. Få mere lys for dine penge, eller få en lavere elregning

Sådan vælger du den rigtige pære

Når du skal skifte fra glødepære, halogen pære eller sparepære til LED så skal du gå efter Lumen i stedet for Watt

Her kan du se hvad Watt ca. svarer til i Lumen: 

  • 15W = 140 Lumen
  • 25W = 250 Lumen
  • 40W = 470 Lumen
  • 60W = 800 Lumen

Derudover kan du også gå efter det der hedder Kelvin, som fortæller dig om pærens farvetemperatur.

I køkkenet vil de fleste gerne have en farvetemperatur der gengiver så nøjagtigt som mulig, og som giver det bedste arbejdslys. Hvorimod til bordlampen i stuen foretrækkes måske en mere varm og hyggelig farvetemperatur. 

De varmeste farver ligger omkring 2700 kelvin og de kolde klare farver ligger omkring 4-5000 kelvin. 

Du kan selvfølgelig også få smart LED belysning hvor du kan skrue op og ned for både styrke og farvetemperatur – uanset om det er loftslamper eller bordlamper.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *